Edellisenä päivänä jäi kattilaan riisiä ja jääkaapissa köllöttää kaali ja jauhelihaakin on. En paista kaalia, mikä poikkeaa tavallisista ohjeista ja nopeuttaa tekoa huomattavasti. Silti maku on sama, kun laatikkoa malttaa pitää pari tuntia tai pidempään uunissa.
Summamutikka määriä, jos tykkäät lihaisammasta laita enemmän jauhelihaa jne:
keräkaali
sipuli (käytin myös tuoreen sipulin varren),
jauhelihaa 300 g
1,5 dl riisiä keitetty pakkauksen ohjeen mukaan
lihaliemikuutio tai 1 rkl kuivattua lipstikkaa
suolaa ja valkopippuria
2 dl vettä
1 dl siirappia
50 g voita
Paista jauhelihat ja sipuli. Lisää mausteet. Voit lisätä lihaliemikuution riisin keitinveteen tai kuten minä. Liuotin jauhelihapannuun kuution. Huuhtelin sen lasillisella vettä, jonka kaadoin vuokaan nesteeksi. Uunivuoan saa täyttää kukkuroilleen. Kerroksittain tai järjestyksellä ei väliä. Päälle laitoin siirapit ja voin sulatan mikrossa, niin sen saa kaadettua tasaisesti koko komeuden päälle, voit laittaa voin myös nokareina.
![]() |
![]() |
Valmista! Vähän puolukkasurvosta sekaan ja ei kun syömään.. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti