Paratiisi |
Voiko täällä mököttää? |
kurkkuyrtti |
kehäkukkaa ja mäkimeiramia |
Tiesittekö, että on keltaista vadelmaa? Tyttäreni oli pieni, kun aloitin palstaviljelyn. Hän kävi juttelemassa erään tädin luona ja täti antoi tytölle milloin mitäkin omaa kasvatettavaa, myös tällaisen vadelman. Keltainen vadelma tekee marjoja pitkälle syksyyn ja on satoisampaa kuin punainen. Palstallani on kaksi keltaista ja kuusi punaista vadelmapuskaa ja keltaisista saan satoa enemmän. Jonkun mielestä punaiset vadelmat ovat hiukan makeampia, kuin keltaiset, itse en eroa maista. Tänään keräsin vadelmia punaisista puskista ja tein kääretortun.
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri, lisää sekoitetut jauhot. Paista noin 10 minuuttia 200 asteessa. Kumoa sokeroidulle paperille. Uunissa pohjalla ollut leivinpaperi irtoaa helposti, kun sudit sen kylmällä vedellä ja annat vähän jäähtyä.
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
3 dl vadelmia
Vispaa kerma ja sokeri. Levitä torttulevylle ja ripottele marjat tasaisesti. Kääri paperin avulla rullalle.
Tekijä saa päätypalat |
Pakasta siivutettuna yllätysvieraita varten. Palat sulavat nopeasti ensikuulumisten aikana kahvia keittäessä. |
Taidan tehdäkkin valokuvakirjan tyttärelle, niin ei tartte tänne tulla neuvomaan ; )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti