maanantai 15. syyskuuta 2014

Rypytetty joustinneule -sukat

Olen opetteleva kutoja tai ainakin tunnen niin. Sukkia olen kutonut 16 vuotta. Opettelin, kun odotin tytärtäni. Kantapään olen osannut kaventaa oikein vasta noin viisi vuotta. Osaan kutoa oikein ja nurin silmukan, mutta pitsikuviot eivät luonnistu. Yksinkertainen palmikko joo ja nyt sitten tämä rypytetty joustinneulekkin on hallinnassa. Tämä olikin yksinkertaista, mutta onnistuu vain pyöröpuikoilla tai ympyrää neuloessa, kuten sukkapuikoilla tehdään. Kokeilin ensin kahdella puikolla, mutta ei onnistu reunoissa tuo kuvio.

Kuvio on 8:lla jaollinen. Tein sukat 5 mm puikoilla Novitan Isovelilangasta ja aloitin 40 silmukalla. Lankaa kului 1,5 kerää. Neljä ensimmäistä riviä 2 oikein 2 nurin joustinneuletta. Tein langankierrot joka viidennelle riville.

Otin 6 silmukkaa varapuikoille (2 oik, 2 nurin, 2 oik) ja pyöräytin lankaa 2 kertaa takakautta silmukoiden ympäri ja neuloin ne normaalisti 2 oik, 2 nurin,2 oikein. Sen jälkeen 2 nurin ja uudelleen varapuikolle 6 simukkaa ja toisto.

Toisella langankiertorivillä otin 6 silmukkaa eri kohdasta (2 oik, 2 nurin, 2 oik) ja kudoin samaan tapaan tämän rivin.

Jatkoin kuviota 29 riviä ja tein kantapään.







Palsta alkaa olla muokkausta vaille vamis talven tuloon. Tässä vielä muutamia luonnon virkkaamia pavun lehtiä. En tiedä muista, mutta minusta ne on kauniita!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti