keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Jouluverhot, pöytäliina ja Unitiltu

Kävin Hollolan käsityöliike MeSistä ostamassa verho- ja pöytäliinakangasta. Ostin myös sukka- ja kirjontalankaa. MeSi siirtyy S-marketin tiloihin ja sieltä löytyy kaikkea kivaa. Ajattelin tänä vuonna panostaa joulun valmisteluun hyvissä ajoin, kun se jotenkin viime vuonna jäi vain aaton hujakoille. Mielestäni joulu menee ohi liian nopeasti, jos kaikki se hössötyksen määrä tiivistyy vain pariin päivään. Katsotaan kuin käy?

Perusperinteistä punavalkoruudullista
höystettynä pitsiraidalla

Kirjastossa poikkesin ja lainasin sieltä vaihteeksi Tildakirjan ja jämäkankaasta teen Tildaenkelin. Toivottavasti onnistuu! Jos kutominen oli alussa heikko niin ompelukoneen käsittelytaitoni on surkeaa. Luin juuri, että luovat ihmiset epäonnistuvat muita useammin, koska yleensä tekevät enemmän sellaista, mitä eivät ole aiemmein tehneet.

Kaavat onnistuivat
Toisen säären tein kaksi kertaa, mutta ei näy lopputuloksessa. Ensimmäinen olisi näkynyt...
Kankaiden oikeinpäinkääntö ei oikein sujunut isoilla sormilla. Otin tikun avuksi.
Hiukset bambulangasta ja punaa poskiin.
Siipiä vaille enkeli.
Mekkokankaasta tehty kaulus tuli niin paksuksi, että leikkasin sen pois ja ompelin tilalle pitsikauluksen samasta pitsistä, mitä käytin verhoihin. Mielestäni on jopa kauniimpi näin.

Siivet epäonnistuivat, kun laitoin kovikekankaan siipien väliin ja ompelin. Kääntäessä kovikekangas tietenkin kiepsahti päälle päin. Ei hyvä.. Tästä tulikin Unitiltu. Tytär sanoi pienenä Nukkumattia Unimatiksi, joten olkoon tämän nimi johdannainen..

Tyyny kainaloon ja untenmaille.
Posket menivät lommolle, kun ompelin käden suun eteen haukotusta estämään. Tarvinnee laittaa vielä botoksia joku päivä Unitiltulle.

Sukkalanka oli riittoisaa. Yksi kerä riittää varmaan kahteenkin pariin sukkia.

Katselkoon unia viikonlopun lumimaisemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti