torstai 10. joulukuuta 2015

Virkatut Led-tuikkukupit

On niin pimeää, että pakko saada lisävaloa joka suunnalta!

Kiva mulle uusi idea on tuikkukupit led-kynttilöille. Näissä ei oikeita tuikkuja ei suosittele polttamaan palovaaran vuoksi.


 
Ohje on omani ja helppo, mutta jokaisen käsialasta, langasta ja koukusta riippuenuen, kiposta tulee eri kokoinen. Oma kaapista löytynyt lankani (edelleen olen lankaostokiellossa) oli ohutta. Olisin tykännyt tehdä nämä puolet paksummalla puuvillalangalla, mutta nyt on tyytyminen näihin. Paksummalla olisi tullut myös pehmeämmän, enempi lumen näköiset hiutaleet..


Tein ensin pohjan. En ala ohjetta vääntämään, kun eri langoilla tulee eri kokoinen. Kokeilemalla saa oikean kokoisen ympyrän.. tässä puolipylväitä.


Käänsin työn ja tein pylväitä silmukan sisäkareen kaksi kerrosta lisäämättä silmukoita. Kolmannen kerroksen tein kolme ks ja nirkko. Katkaisin langan.

Alareuna tulee ympyrän uloimpaan reunaan 3 pylvästä 1. silmukkaan, 2 ketjusilmukkaa ja 3 pylvästä seuraavaan  silmukkaan ja 3 silmukan väli.

4 ketjusilmukkaa, 2 kaksoispylvästä, 5 kjs, joka liitetään ps 2:een silmukkaan, 4 kjs, ps, 4:nteen 2 kertaa ja ks ekaan silmukkaan, 2 kaksoispylvästä ja 4 kjs... Päättely


Lisää kuvateksti
Jos tuo kuppi on tiukka, niin ei tarvi kovetusta, mutta löysempi lanka vaatii pysyäkseen jonkunmoisen tärkin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti