perjantai 3. marraskuuta 2017

Viittoma I-love-you -rintamerkki

Viittomakielen pettajani on kysynyt monta kertaa mallia pieneen rintamerkkiin, joka on sormitettu kansainväliseen I love you -viittomaan.

Päätin vihdoin kokeilla.. 2,5 mm puikoilla ja Nallelangalla. Tämä tietty näkyisi paremmin, jos olisi tehty heijastinlangasta, mutta tälä kertaa ei kotoa kaapista löytynyt heijastinlankaa.


Aloitin 16 silmukalla joustinneuletta 7 riviä (oikein,nurin)

Pari riviä sileää neuletta ja peukalolevennys puikon toiseen silmukkaan, silmukan kummallekkin puolelle lisäsin silmukan. Seuraavalla kierroksella jätn nuo 3 silmukkaa appikoille ja lisäsin siinä kohdin seuraavalla rivillä yhden silmukan puikolle. Kudoin vielä 5 riviä sileää ja sormet tein nostamalla yhdelle puikolle 4 silmukkaa ja neuloin ne oikein 7 kertaa, pikkusormen ja peukalon 6 kertaa (En neulonut nurin riviä, vaan siirryin aina neljännestä silmukasta takaisin ensimmäiseen ja peukaloon nostin yhden silmukan lisää seuraavalta riviltä). Kavensin kaikki sormet kaksi yhteen kaksi yhteen ja päättelin.


Peukalon, etusormen ja pikkurillin päättelin työn sisään ja keskisormen ja nimettömän langat solmin käsineen sisälle kiinni.

Melkein sama kuin rock-merkki mutta peukalo jää auki ja kämmen sinne päin kelle puhutaan.


I love Yuo -viittoma tulee suoraan I, L ja Y-kirjainten viittomista eli näistä:


Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti