tiistai 19. lokakuuta 2021

Karkelosukat

Näin marjapuuron värisiä herkullisia Lauri-lankoja, enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta ostaa paria kerää kumpaakin. Lauri on 7-Veljestä paksuinen lanka. Olen aiemmin tilannut Jämälankasukat -kirjan, jossa on Pirjo Iivosen suunnittelemia sukkia. Selailin sivuja ja löysin kivan mallin Karkelo. Siinä on rivinousuja eli vaikka työssä on erivärisiä lankoja, niin vain yhtä lankaa neulotaan kerrallaan, joten sukasta ei tule kovin paksu, vaikka on useampi lanka. Siis kiva malli, ei kun tuumasta toimeen.

Kuvioruudukko kapenee työn edetessä. Kirjan mallissa oli käytetty useampaa lankaa. Näihin sukkiin käytin vain kahta. Tummempaa lankaa meni osa toisestakin kerästä, pinkkiä riitti 100 g kahteen sukkaan. Sukista tui 40-41 kokoiset 3 mm puikoilla paksuun pohkeeseen, tai ohutpohkeiselle farkkujen päälle, jotta pysyät ylhäällä. Jos teen toiset sukat vastakkaisilla väreillä, niin saan käytettyä ostamani langat kokonaan.

Ensimmäisessä kuviossa yläreunassa oli ainoastaan yksi nosto ja muissa kapessa kohdassa kaksi ennen kuvion leveämistä. Katkaisin pinkin langan liian aikaisin ja viimeinen nostokuvio jäi neulomatta. Tein toiseen sukkaan saman "virheen".

Näin entistä käsityöopettajaani ja näytin hänelle valokuvia sukistani. Koulunumeroni käsitöissä oli 6 ja ihan aiheesta. Olen tunnustanut, että koulussa käsityönä tehdyt sukat olivat mummoni kutomat ja saanut sen jo aiemmin anteeksi. Nähtyään kuvan näistä ja muutamista kutomistani Jonsukista, hän totesi, että nyt saat 10+. Voi mikä vaikutus sanoilla voi olla joko nostattaa ja latistaa! Hymyilin vielä tänäkin aamuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti