lauantai 14. syyskuuta 2013

Omena-puolukkapiirakka

Ihana syksyinen päivä sienimetsässä. Suppilovahveroita etsiskelin ja löytyihän niitä jo jonkin verran.



Tein yrttijuureksia uunissa ja puolukoita hain torilta 5 kg:n laatikon. Survoin hilloksi ja osan pakastin. Pakastimesta otin viime syksyisiä omenalohkoja puolukkasurvoksesta tein piirakan. Voisimpa lähettää näitä tuoksuja ruudun kautta!

Porkkanaa, naurista, punajuurta, kesäkurpitsaa, timjamia, persiljaa, oreganoa, mustaa pippuria, suolaa ja oliiviöljyä.


Ei ollut päältä kaikkein kaunein, mutta minun suun mukaista.
Jos on liian hapanta, niin jäde ja kinuskikastike auttaa. Tämä muuten maistui lapsillekkin, niin että uutta leipomaan..
Omena-puolukkapiirakan ohje löytyy tästä.

Pohjasta unohdin munan, mutta eipä tuo taitane haitata. Paistoin pohjaa 10 minuuttia, ennen kuin lisäsin puolukka-omenaseoksen ja muut päälle, koska omenat olivat puolijäässä, niin kypsyy varmaankin tuossa mainitussa ajassa paremmin pohjia myöten. En tykkää raa'asta taikinasta. (Oho! Sanassa kolme aata peräkkäin! Kuuluukohan olla noin? On tämä kieli kummallinen.) Kaurahiutaleet korvasin neljän viljan hiutaleilla.

Otos 2 meni uuniin juuri ilman munia.. Mitähän tästäkin tulee? Huomasin vasta, kun levitin jo kermaviilin, joten ei auta muuta kuin ihmetellä.

Viime viikolla hain kasvimaalta myös viinirypälesatoni. Hyvää kannatti odottaa - ihania olivat! Nyt on palsta muokkausta vaille valmis talviunille. Niin se tämäkin kesä vilahti vauhdilla. Mukava kesä olikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti