keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Satoa tulee edelleen..

Luumuja, vattuja, kurpitsoja, lanttuja, porkkanoita, persiljaa, salaattia, kukkia..

Keltainen cayenne oli melko jytäkkää!!

Eikä punainen chilikään huonommaksi jäänyt, muuta kuin kooltaan vaan ei määrältään..

Lanttu ja porkkanalaatikko jo valmiina.
Eilen nostin itseni niskasta keittiöön ja aloin kuoria porkkanoita ja lanttuja. Hyvinhän siinäkin saa illan kulumaan. Raastoin ne koneella ja keitin omissa kattiloissaan noin puoli tuntia. Porkkanoiden sekaan heitin myös desin riisiä. Siivilöin keitinvedet pois. Lantut soseutin sauvasekottimella ja porkkanariisimössön survoin perunanuijalla? en siis koneella.. en muista välineen nimeä.. Lanttulaatikkoon turvotin kermamaitomunamössöön (kaapissa oli vajaa purkillinen kermaa ja sen sekoitin maitoon) korppujauhot ja mausteet hieman erilaisena kuin porkkanalaatikkoon. Ripottelin päälle vielä noin ruokalusikallisen korppujauhoja ja painelin lusikalla pintaan kuvioita, koska äitikin teki niin. Laitoin uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Aah! Tulipa jouluiset tuoksut! Jouluna paistan vielä toiset puoli tuntia ja laitan vähän voisulaa päälle, niin saavat kauniin ruskean kiilteen. Nyt ovat pakastimessa odottamassa.

Lanttulaatikko
3 isoa lanttua (raasteena 3 litraa)
2 dl kermamaitoa
1 muna
1/2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl muskottia
1 tl sokeria

Porkkanalaatikko
noin tusina pientä porkkanaa (raasteena 2 litraa)
2 dl kermamaitoa
1 muna
2 rkl korppujauhoja
2 tl kirveliä
3 tl vihreitä pippureita
1 tl sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti