lauantai 22. helmikuuta 2014

Postimerkkeilyä

Postin jatkuvasti vähentäessä henkilökuntaa, mietin kuinka pitkään postimerkkejä käytetään? Useimmissa laskuissa ja lähetyksissä, joita tulee, on vain leima, samoin useisiin postikortteihin on painettu jo valmiiksi "postimaksu maksettu kaikkiin maihin". Kuitenkin Posti yhä maksaa nimekkäille taiteilijoille postimerkkien suunnittelusta. Jouluna, pääsiäisenä ja ystävänpäivänä lienee suurin postimerkkien kysyntä. Olen keräillyt merkkejä työpaikalleni tulleista laskuista, paketeista ja korteista sekä ystävieni lähettämistä kirjeistä ja korteista. En tiedä oliko anteeksiantamatonta laittaa entisen CCCP:n aikaiset merkit kontaktimuovin alle, josta niitä ei enää ehjänä saa pois, mutta tänään meni muutama kappale sinnekkin uusiokäyttöön.

Liuotin muovimukissa kuumassa vedessä postimerkit irti kuorestaan. Märkinä pysyivät hyvin paikallaan ja pystyi vähän hahmottamaan, miten asettelee. Kun merkit kuivuvat, ne menevät käppyrälle, jos ei niitä liimaa. Huomasin, että uusimmista espanjalaisista postimerkeistä lähti väri, kun niitä liotti vaikka muutoin olivat alkujaan hyvänvärisiä, niin kuivaneista merkeistä puuttui yllättäen osa kuvasta ja tekstistä.

Kenkälaatikon päälle laitoin rakennus- ja sivuille vesiaiheisia postimerkkejä.
Aiemmin olen kehystänyt A2 kokoiselle arkille liimaamiani merkkejä. Nämä voi vielä liottaa irti.
Toisen A2 kokoisen arkin on tarkoitus päätyä lasin alle pöydälle. En vain tiedä, mistä saisin pöydän mittojen mukaan hiotun lasin ostettua? Kai niitä joku valmistaa niitäkin.
Vielä jäi pussillinen kukka-, urheilu-, ihmis- ja eläinaiheisia merkkejä. Toki vielä tulee päivittäin postin mukana muutama uusikin merkki.. Ei tämäkään harrastus vielä tähän loppunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti