perjantai 21. maaliskuuta 2014

Virkattu mukisuoja

Eilen kolahti postiluukusta vuoden mukavin lasku. Aarin viljelypalstani vuokralappu. Hymyyn veti suun saatekirjeen viimeinen lause:

Lintujen ja muiden eläinten ruokinta palstoilla kielletty!



Olen aina kuvitellut, että linnut ja muut eläimet viihtyvät palstallamme juuri siksi, että ne löytävät sieltä ruokaa ja suojaa. Fasaanit kuopsuttelevat keväällä kaikki sipulit irti maasta. Varikset syövät auringonkukkasiemenrivin tyhjäksi. Hedelmäpuut, marjapensaat ja mansikat ovat harvoilla harson peitossa, koska niistä on inhottava irrottaa eläviä rimpuilevia rastaita. Salaatti ja useat kukat maisutuvat rusakoille, myyrille perunat, mäyrille lähes kaikki juurekset. Lista on kaiken syötävän kattava ja jotain palstaviljelijää ilmeisesti risoo talviruokinta niin, että on täytynyt soittaa 4H-kerhoon ja vaatia tuollaista lausetta paperiin. Hoh-hoijaa! Vein minäkin jouluna muutaman siemensydämen luumupuuhun linnuille. Neköhän tämän hämmingin aiheuttivat?


Palstaltani on aina riittänyt satoa yli oman tarpeen ja suurimman satokadon on aiheuttaneet pikkupojat, jotka ovat maistaneet ekoja mansikoita tai herneitä tai yhtenä vuonna joku palstanaapuri oli lainannut talikon keväällä ja palautti sen heinäkuussa, jolloin oma viljely viivästyi ja jäi sinä kesänä melko vähänlaiseksi.

Pakastimesta löytyi vielä marjamehua. Lämmitin mehun ja tein mukin ympärille suojan, ettei näpit pala.


Olispa kesä!
Tämä muki oli alhaalta kapeneva ja työ valui. Tuotekehitys jatkukoon! Töissä on tasakylkisempi muki, koitan pukea tämän siihen maanantaina.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti