sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Karnaluks ja tuliaisista virkatut pussukat

Karnaluks sijaitsee Tallinnassa osoitteessa Hermanni 1. Molemmista terminaaleista pääsee bussilla 2 Karnaluksiin.
Valge majan 3. kerroksessa. Sisään ovesta lasketaan, kun soitat ovikelloa. Siellä käy vain käteinen raha, ei pankkikortit.

Tuli ostettua kaikenkaista; nappeja, koukkuja, lankaa, vetoketjuja ja muuta sälää.
Kaksi tekeillä olevaa peittoa tuntuvat olevan ikuisuusprojekteja. Toiseen olen tehnyt kaikki palat, mutta niiden kiinnitys on ollut vaiheessa jo pari vuotta. Kerran otin jo peiton esiin, mutta siinä se tuolilla on pötköttänyt. Toisesta puuttuu isoäidinneliöitä iso määrä. Torkkupeitoksi se olisi jo sopiva, mutta vielä en halua sen tekoa lopettaa. Olen siis kertomassa, että halusin tehdä pari pienempää työtä väliin, että valmiiksisaamisen ilo tulisi koettua pitkästä aikaa. Karnaluksin kirjavammat langat kiehtoivat ja tein pari pientä pussukkaa.

Virkkausryhmässä oli juuri pitkä rimpsu jutustelua oikean terminologian käytöstä. Kysykää, jos jää epäselväksi. Käsityöt oli kouluaikani trauma. Ystävät ymmärtää ja vihamiehet kääntävät asiat toisiksi, olen huomannut. Koulussa piti lanka ja kangas olla saman väristä 70-luvulla. Opettajani käski kerran purkamaan koko työni, kun aluslanka oli toisen värinen kuin kangas. Kapinahengessä teen oman tunnisteen eri värillä. Toiseen pussiin napin, toiseen vetoketjun. Näitä ei kukaan käske purkamaan. Jeeee! Nooh, ehkä olen päässyt jo yli niiden traumojen.

Isompaan laitan shampooputelin, saippuan ja harjan. Pienempään avaimet ja uimahallilipun.
 Neliön malli on sama molemmissa pusseissa:


Langankiertoon 1. riville 3 kjs 2 puolipylvästä = 3 pp, 3 kjs, *3 pp, 3 kjs*, toista **2 krt eli neljä kuviota. Yhdistä piilosilmukalla.
2. ja muut rivit 3 kjs, pp jokaiseen pp:een, 2 pp kjs-kaareen, 3 kjs, 2 pp kjs-kaareen, pp jokaiseen pp:een, yhdistä ps:lla.
Napinläven kohtaan on tehty 5 kjs, eli tee napinrenksu napin läpi mentävän kokoiseksi.
 Tein työt ohuesta puuvillalangasta 2,5 mm koukulla.
Neliöt on yhdistetty toisiinsa kiinteillä silmukoilla.

Puutarha tarjoaa kauneintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti