maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäissukat

Niina Laitinen laittoi taas käyntiin uuden pääsiäissukkaprojektin. Ensin mietin alanko, mutta seuraavaksi jo neuloin.. kyllä sitä aika turhempaankin menee.. Palmusunnuntaina aloiteltiin hieman erilaisella joustinneuleella.
malkamaanantai
Ryhmässä oli jo ystävänpäiväsukkien aikana havaittavissa varustuskilpailua. Ensin oli langanohjaimia muovisista taottuihin ja aina hopeisiin saakka. Seuraavaksi ostivat alkon pusseja lankakerille. Myös nyt alkoi tulla heti uutta rompetta; langankerijää ja kukkien muovirasioita langankerille, kun alkon pussi ei toiminutkaan.. Puiset sukkaplokit eli sukkamuotit taitaa olla tällä hetkellä in, kun muoviset eivät ole ihan samaa tasoa. Toiset tulostaa ohjeeet paperille ja toiset kasovat isoista taulutelevisioista. Olenkohan ainut joka on päättänyt saada pelkillä puikoilla nämä sukat valmiiksi? Tosin huomaan taas suonenvedon käsissäni, kun otin nämä alumiiniset puikot käyttöön, kun koivupuikoissa oli vielä toinen työ. Näillä mennään loppuun asti!

On siellä toki toimivia ja ilmaisia vinkkejäkin. Itselläni toimii tämä seuraava. Sukan oikea puoli pyöräytetään sisään ja ikäänkuin ommellaan nurjalla puolella, niin lanka ei kiristy yhtään niin paljoa kuin, jos se neulottaisiin ilman tuota varren laajentavaa vaikutusta.



Ninan langat ovat keltaisen ja ruskean sävyisiä. Lisään kuitenkin hiukan jotain omaa sukkiini ja siksi valitsen eriväriset langat. Kudoin myös valkoisesta väliraita-aidasta siksakmallisen.

tikkutiistai
Tänään kudoin sukalle paria. Yhdessä edistyvät samaan tahtiin. Huomenna kudotaan jo kantapäät.
kellokeskiviikko
Kaupassa naapurin mummo tuli eilen vastaan ja kutsui hänen 85-vuotiskahvilleen, joka on toisena Pääsiäispäivänä. Taitaapa saada näistä sukista lahjan. Kuvioiden tiput ja lampaat käyvät paremmin kuin hyvin entiselle maatilan emännälle, joka muutoinkin tykkää eläimistä.

Tänään neulottiin ristiin vahvistettu kantapää. Laskin moneen kertaan molemman sukan silmukat ja kantapäihin piti jäädä 24 silmukkaa, mutta molemmissa oli 25 silmukkaa. Huoh!

Olen monta kertaa tehnyt aiemminkin ristiin vahvistetun kantapään ja mielestäni ihan samalla tavalla, mutta nyt kun ohjeesta tämän väsäsin, niin ristikko näkyy selvemmin kuin aiemmin. Ihmeitä tapahtuu näköjään edelleen Pääsiäisenä!

kiirastorstai

Perjantain raita oli kukkasia, eli lauantai on varmaan eläinkuvio. Olisipa pupujusseja!

pitkäperjantai

Toive toteutui! Puput tuli tänään..

lankalauantai




Viimeiseen kukkaraitaan marjapuuron punaista ja se on siinä. Sain toisen sukan valmiiksi, mutta nyt otti ohraleipä.. Olen hukannut toisen sukan. Pakkasinkohan yökyläläisen reppuun, kun koti on etsitty jo pariin otteeseen? No kolmannella kerralla löytyi valmiitten sukkien pinon alta..

Päättelyä vaille valmiit


Nurja puoli voisi olla siistimmänkin näköinen mutta ei se vielä onnistu. Ehkä vielä jonain päivänä koitta sekin hetki, kun olen itse tyytyväinen. Vielä on paljon opeteltavaa tässä tekniikassa..

sukkasunnuntai


Mietin vain, tykkääkö hän näistä väreistä?


Mene muualle räpsimään kuvias, minä nukun tässä!
Kasvimaalla näkyi fasaani pörhistelemässä siipiään ja oli sillä jo tyttöystäväkin seurana. Mikä lie henkivartija, kun heittäytyi paparatsin eteen?!


Hyvää Pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti