keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Nilkkasukat

Tilasin yksiväristä sockilankaa ja tykästyin oitis. Lanka on pehmeää neuloa ja hyvän tuntuista sukkalankaa, vaikka värjätyistä sockilangoista ei samanparin sukkia helpolla saa, mutta tämä on niin mukava neuloa! Uusikin tilaus jo tehty..



Novitan uudesta lehdestä 2/2017 Kesä bongasin kivat nilkkasukat. Tiimalasikantapään ohjetta en ymmärtänyt, mutta tein sen omalla tavallani nostamalla rivin viimeisen silmukan edellisen läpi ja kun oli kuusi silmukkaa jäljellä niin nostin  sivusta silmukat, neuloin kerroksen ja nostelin sivuilta yhden silmukan kerrallan joka rivin lopussa kunnes silmukoita oli taas alkuperäinen määrä. Jäin miettimään, miten yksinkertainen kantapää kestää käytössä? Itse olen mieltynyt pidempivartisiin sukkiin, mitkä pysyvät jalassa paremmin kuin lyhytvartiset.


Jatkoin sukan päälipuolella samaa raitaa, mikä oli varren alussa ja lopussa. Tykkäsin tuosta pitsikuviosta, mutta mahdollisiin seuraaviin sukkiin jätän kantapäähän 8 silmukkaa ohjeen kuuden sijaan niin se ei jää niin teräväksi suipoksi. Tällaisia voisi tehdä kasan vierassukiksi. Meillä on lattiat laminaattia ja jos on ohuet sukat, niin suonta alkaa vetämään..


Jännä, että kukat ei oo millänsäkkään, vaikka yhtenä päivänä sataa 10 cm lunta, niin seuraavana jo kukkivat.

Aurinkoista viikkoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti