keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kissoille kantokoppaan pehmuste ja Suomi 100-kukkia

Ostin keväällä kissoille kirpparilta korikantokopan vitosella. Halvalla sain, mutta suututti hieman, kun huomasin, että tyyny oli alapuolelta oksennuksessa. Heitin tyynyn pesukoneeseen ja ilmeisesti haju lähti, kun kelpasi pesun jälkeen kissoilleni.



Olen aiemmin päällystänyt edelliseen koppaan (se myös kirpparilta vitosella) tyynyt ja kangasta jäi sen verran, että riittää tähän uuteenkin.  Hyvin kelpaa mamman mussukoiden nyt köllötellä.

Surr-rurr..


Poljin kaupunkiin ja ostoksilta tultuani pyöräni kumi oli tyhjä. Ostin kaupasta pumpun ja pärjäsin noin 5 km pumpaten pyörää tasaisin väliajoin. Lopun 5 km jouduin kävelemään. Kävellessäni ehdin katsella tienpientareita ja aloin miettiä, kuinka paljon luonnonkukkia Suomessa onkaan? Keltaiset voikukat ja leskenlehdet peittävät tienposket keväällä. Tunnenko muita kukkia?

Tunnistanko 100 luonnonkukkaa? Nooh, netistä löytyy nimet luultavasti, ehkä opin jotain uuttakin. Löydänkö 100? Vaikeutan vielä, että pelkästään valkoisia ja sinisiä. Helpotan urakkaa ja lasken lilaan vivahtavat sinisiksi. Otan mukaan myös luonnonvaraisten puiden, pensaiden ja varpujen kukat.

Projekti alkakoon. Helpolla löytyi ensimmäiset kymmenen. Heinätädykkeen nimestä en ole varma. Tästä tuli ensimmäinen oppimisharjoitus. Kerron ensi kerralla, jos ei joku ystävällinen kerro sitä ennen. Oravanmarjan nimi putkahti jostain harmaitten aivosolujen sopukoista, kun mietin, millä hakusanalla sitä etsisin? Latinalaisia nimiä en yritäkkään..


Sinivuokko
Valkovuokko

Lemmikki

Oravanmarja

Päivänkakkara


Keto-orvokki
Koiranputki

Heinätädyke


Kielo
Kissankello


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti