keskiviikko 2. elokuuta 2017

Muurausnarusta virkatut tabletit ja 40/100 kukkaa koossa.

Ostin keväällä Kärkkäiseltä pari rullaa beigeä muurarin käsityölankaa. Sateinen päivä = virkkauspäivä. Virkkasin 3,5 mm koukulla, Lankavan Asterimaton mallia muutellen ensin pöytätabletin, johon tein lehtireunuksen.




Tabletista tuli melko pieni ja halusin hieman isomman, niin että ruokalautanen mahtuu päälle ja reunat näkyvät vielä alta. Purin reunuksen ja tein Asterimaton mukaisesti pari riviä. Tästä tykkäsin.







Yksi rulla riitti näin pitkälle.

Sen verran on tiiviisti pylväitä mallissa, ettei kaksi rullaa riittänyt kolmeen pöytätablettiin. Voi surku! Lahden Kärkkäiseltä ja netkarkkaiseltä kyseinen lanka oli loppunut. Huomasin, että Iin Kärkkäisellä beigeä on vielä neljä rullaa. Laitoin sähköpostia, voisivatko he toimittaa sieltä yhden rullan Lahteen? Nyt odottelen, mitä vastaavat? Vastasivat, että laittavat yhden rullan nettiin ja voin tlata sen tunnin kuluessa, kun tilasin, niin ilmoittivat, ettei lankaa enää olekkaan saatavilla. Ihmeellistä toimintaa, sanoi entinen asiakas..

Melkein toivo loppuu, että löytäisin sata sinistä tai valkoista kukkaa. Jatkan kuitenkin, katsotaan kuin tädin käy? Kukkien nimien kanssa alkaa olemaan vaikeuksia, koska on useita samansukuisia kukkia, joita en erota toisistaan. En myöskään tiedä, missä vaiheessa kukka muuttuu suomalaiseksi kukaksi. Lupiinia on tienvarret täynnä, mutta onko se luonnonkukka, koska on Suomeen tuotu vieraslaji? Vuorikaunokkikin kuulostaa tuontituotteelta, mutta laitan tähän, kun en tiedä. Kukkien nimistä en mene takuuseen, joten ei kannata kauheasti näiden perusteella väitellä, jos joku niitä toisilla nimillä kutsuu. Yritin parhaani.

Vuorikaunokki

Siankärsämö



Kyläkarhiainen
Ahomatara
Saunakukka
Rohtotädyke
Pelto-orvokki
Tupasvilla
Kanerva
Ojakärsämö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti