sunnuntai 12. elokuuta 2018

Vohvelineuletta ja kissapipo

Veljenpoikani englannista poikkesi Suomeen lomalle. Hänen äitinsä lähetti tuliaisiksi mm. villasukat minulle ja tyttärelleni. Ihana huomata, kuinka toisen tekemät sukat näyttävät erilaisilta kuin omat, vaikka luulisi kaikkien sukkien olevan suurinpiirtein samanlaisia. Ihanan raikas väriyhdistelmä ja pehmeä lanka. Näiden sukkien juju on värivalinnassa ja ristiinvahvistetuissaa kantapäissä.
Tykkään! 😍 Kiitos tuhannesti!
Huomenna alkaa taas opiskelut, niin tänään pinnistin saadakseni vielä muutaman neuleen aikaiseksi. Saas nähdä, koska kerkiän seuraavat kutoa?! Tänään Hollolassa satoi pitkästä aikaa ja lämpötilakin viileni jo 10 asteeseen illalla. Ihan normi kouluunmenosää.

Joku kyseli, minkä näköistä tulee seuraavalla ohjeella ja sai vastaukseksi, että tämä on nimeltään vohvelineuletta. En ollut aiemmin tästä kuullut, joten kokeilin tehdä Sukkalangasta pienet sukat.

Tässä toistetaan seuraavia:
ensin 2 riviä 2 oikein, 2 nurin,
sitten 3 riviä oikeaa

Jos teet esim. 3 riviä 3 oik, 3 nurin niin tee oikeaa 4 riviä (ja toistoa) eli yksi enemmän sileää neuletta, koska nurjien silmukoiden alle jää piiloon yksi rivi oikeaa, niin kuvioneulos näyttää saman paksuiselta riveittäin

Pienet sukat vaativat parikseen pienet tumput..
...ja ei kahta ilman kolmatta, kun kerran kerää riittää. Tein vielä pipon korvilla =kissapipo
Rapu-rapu-rapu-rapu-rallaa ♫



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti