torstai 12. joulukuuta 2019

Joulutilpehööriä jämälangoista

Ajattelin tehdä välityönä jotain pientä mieltä piristävää jämälangoista ja tämmöisiä niistä syntyi. Pieni tonttuhattu kirjanmerkiksi tai rintaneulaksi ja heijastinsukka reppuun tai takkiin heilumaan.
Tokmannilta ostin pari styroksikranssia. Olen pitkään ajatellut tehdä jonkun lankakeräkranssin ja tämmöinen syntyi näistä jämistä tontun avustamana.


Yllättävän pitkä on 20 cm halkaisijaaltaan ympyrän kehä. Joku matemaattinen kaavakin siihen on, mutta ehkä se selviää kutoen ja neule venyy, joten jos kehän mittaisen kutoo, niin liian löysäksi jää.
Kuviolangassa eivä kuviot näy. Kudoin kranssiin vale- ja oikeaa palmikkoa, muurahaisen polkua, kierre-, rypytettyä-, kukkakuvioista- ja tavallista joustinneuletta aina sileiden neulekohtien väliin.

Niinhän siinä taas kävi, ettei kerä riittänyt. Onneksi löytyi vielä samaa Polaris-lankaa lisää, että sain kudottua viimeiset viisi riviä ja neulottua työn kiinni kranssin päälle.
Neulalla kiinni
Lopusta kerästä tein lankakeräkoristeet kranssin alareunaan ja tylpistin hammastikut puikoiksi. Ihan kiva tuli, noin niinkun omasta mielestäkin.
Rauhallista joulun alusaikaa!

Laitetaan nyt vielä tähän muutama joulukortti, joita askartelin.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti