lauantai 7. joulukuuta 2019

Kukansidontaa

Odotan joka vuosi yhtä innolla Wellamo-opiston Marjaana Meurasen vetämää kukansidontakurssia. Taas teimme neljä ihanaa työtä. Aloitimme helpoimmasta. Asettelimme tulilatvan ja sypressin koriin. Lisäsimme sammalta, metsäpeuran, Suomen lipun ja rusetin. Tämä asetelma on siitä kiva, että kissat eivät ole kiinnostuneet tästä ja se on myrkytön. Istutus kestää jouluun, jos sypressiä kastelee hieman juureen. Sypressiä tai tulilatvaa ei saa suihkutella tai tulilatvan kukat ruskistuvat ja muutoinkaan se ei tarvi vettä kuin niukalti.
Toisena työnä teimme seinään tai ikkunaan ripustettavan koristeen raudasta ja puusta taivutettuun lumihiutaleeseen. Löimme havuja ja Salal-lehtiä niiteillä kiinni puuhun ja koristelimme vielä riikinkukon sulalla (silmän kääntämään pois pahat puheet), tuohesta tehdyillä lumihiutaleilla ja rusetilla koko komeuden. Hiutale on kivan näköinen myös taustaltaan. Koriste kestää hyvänä vuodesta toiseen, jos sen säilyttää kuivassa.
Seuraava työ olikin kaikkein vaikein. Angloamerikkalainen swag eli kahdelta suunnalta keskelle nouseva asetelma, joka on luonnollisesti symmetrinen. Thaimaalainen swag on vin toiseen kulmaan nouseva eli muistuttaa meidän hautavihkoa.  Swagin voi asettaa oven päälle, pöytään koristeeeksi tai vaikkapa seinälle. Kaikki siinä olevat koristeet kestävät kuivassa kaapissa niin kauan kuin sitä jaksaa katsella. Swagiin voi lisätä palloja, bling-blingiä, tonttuja tai mitä muuta keksiikään, jos luonnonmukaiseen haluaa lisää twistiä.

Viimeisenä teimme tuorekukka-asetelman kukkasieneen, metalliastiaan neilikoista, salal- ja pekaanipähkinäpuun lehdistä ja harsokukista. Opettajamme valitsee usein tuorekukiksi neilikoita niiden kestävyyden vuoksi. Neilikat kestävät noin viikon tai parhaimmat ylikin ja kotiin kuljetettaessa ne eivät hätkähdä pienestä kylmyydestäkään. Tämän joulun värit kukissa ja koristeissa ovat huurteiset hempeät värit ja vaalean vihreä. Ensi joulukukkien ja koristeiden värit paljastetaan tammikuussa Saksassa järjestettävillä joulumessuilla.
Joulusiivous, muutama kynttilä ja kuusen koristelu, niin koti onkin näillä valmiina jouluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti