lauantai 18. huhtikuuta 2020

Makrame-sulka

Päätin askarrella makrame-sulan, kun näytti helpolta. Ihan vain pienen aluksi, jotta opin systeemin. Pyöritin puuvillalankaa pahvin ympärille, jotta langanpätkistä tulee saman pituisia.


Sulan voi sitoa yllä olevalla tavalla eli jokaisen samalta puolelta tai vuorotellen vasemmalta ja oikealta puolelta, kuten tein. Lehden ruoto tulee siinä hieman erilaiseksi. Kuva alla.
Erottelin langan säikeet toisistaan terävällä bambupuikolla ja leikkasin työn lehden muotoiseksi.

Hieman huiskuttelua tai kampausta ja sulka sai muotonsa. Paksummasta langasta tulee tuuheampi. Toiset tasoittavat kihartuneet langat vielä suoristusraudalla. Luulen, että sulka hapsottaa suorana jo viikon päästä, kun sen ottaa käyttöön.
Yritin tehdä toisen sitomalla, mutta totesin liian vaikeaksi. Kissakin kävi ihmettelemässä. Ei tullut mitään valmista. Pitäisi olla erilainen lanka, joka ei mene solmuun ja sekoitu. Youtuben videotkin oli niin nopeatahtisia, että tipahdin heti alkuunsa.

Töitä oli viimeksi noin kuukausi sitten, niin on tullut leivottua ja syötyä kaikenlaista. Viime viikolla leivoin porkkanakakkuohjeella kääretortun, tänään rusinakakun ja suklaamuffinsseja. Kun ei voi vieraitakaan kutsua, niin kohta menen pyörien eteenpäin. Toivottavasti ilmat paranee, niin pääsisin kasvimaata käätämään. Siellä viimeistään lähtee kertyneet kilot.
 Hyvää viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti