tiistai 30. kesäkuuta 2020

Pelasta pörriäinen - hatut ja rastas

Päätimpä tehdä miäkin tölkeille hatut, teemaan pelasta pörriäinen. Sulo Vilenin pipon kudoin ensin 7-veljestä jämälangoista. 52 silmukkaa 2,5 mm puikoilla 2oikein, 2 nurin. Lopussa kavensin nurjat pois joka toisella rivillä ja vedin loput silmukat yhteen. Tupsu vielä ja pipo oli valmis.
Emmin kesähatun virkkasin kimmaltelevasta valkoisesta kaupunkilangasta ja kukat jostain aiemmin ostetusta virkkuulangasta. Virkkasin 2,5 mm koukulla mututuntumalla lisäykset ja tällaiset niistä tuli.

Parvekekukat olen aiemmin ostanut Kaijansinkon puutarhalta alkukesästä. Ihana paikka!

Jos haluat seurata rastaan pesäpuuhat, niin koko tarina koostuu kolmesta postauksesta, jotka löytyvät villapaita-louhetar-ja-nallelangoista ja burburrysukat-2 ja tässä tarinan viimeisin osa.

Rastaan yksi muna kuoriutui ja emo kävi ruokkimassa poikastaan. Oli ilo seurata pesää muutama päivä.
Yhtenä aamuna pesä oli tyhjä, eikä emoakaan enää näkynyt. Olin varma, että poikasen on syönyt orava tai varis sillä aikaa, kun en ole ollut kotona. Melkomoinen haikeus pienestä linnunpojasta.

Viikko vierähti, kissa alkoi kertomaan ikkunalla käk, käk, käk (puhuu lintua tai oravaa, en ole varma kielestä) Pieni poikanen vanhempiensa kanssa ilmestyi puskasta ja seurasi pomppien äitiään. Välillä vanhemmat lensivät kauemmaksi hakemaan syötävää ja poikanen räpytteli suojaan orapihlajan oksalle. Siivet ei vielä pitkiä matkoja kanna. Toistaiseksi happy end.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti