perjantai 5. maaliskuuta 2021

Sukkia Step 6-sta

Ostin käsityöliike K&K Putiikista, entisestä Mesistä, Hollolasta ihanaa Step 6-lankaa, joka sisältää aloeveeraa ja jojobaöljyä. Kutoessa kädet ovat pehmeät ja sukissa jalat pehnenevät. Öljyt kestävät sukissa noin kuusi pesukertaa. Lanka on kallista, mutta hintansa väärti. Kerä on iso 150 g, joten siitä saa pidemmätkin sukat neulottua. 

Ensin tein isälleni 3,5 mm puikoilla 42 kokoiset sukat, vohvelineuletta sukanvarsiin. En kohdistanut lankoja, mutta tulivat aika lailla samikset. Lankaa jäi vielä liki 50 g jäljelle.


Seuraavaksi otin punasävysisen kerän ja kudoin siitä sukat tyttärelle samoilla puikoilla. Näistä tuli enemmän eriparisukat. Varteen tein kierrejoustinta joka kolmannella rivillä.

Kerän sisältä yritin vetää aloituslangan ja sieltä tulikin melkoinen tuppo. Kutominen oli yhtä lankojen ja solmujen pujottelua, mutta lopulta kärjen lähestyessä, sotku oli selvitetty ja ensimmäinen sukka valmis. Toinen sukka valmistuikin yhdessä illassa.

Ihana talvi ollut tänä vuonna. Nautitaan lumesta niin kauan kun sitä rittää, lumitöistä huolimatta.



Vihreäsävyisestä langasta kudon vanhukselle Olga-unisukat. Näissäkään en kohdistanut lankaa. Kevään tuloa odottelen ja olen ostellut viherkasveja ja selannut siemenluetteloita jo innolla.


Kuvassa muorinkukka, joka viihtyy varjossa ja kaipaa kastelua vain 2-3 viikon välein. Sopii siis hyvin tähän huusholliin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti