tiistai 28. heinäkuuta 2015

Koppa - villapusero


Aloitin tämän kirjoittamisen jo helmikuussa, joten voi olla jutskat jo mennyttä aikaa, mutta villavaate ei synny ihan vaan yhden illan aikana, vaikka näiden päivitysten perusteella saattaisi sellaisen käsityksenkin saada..



Muuttokoppia täytellessä, Koppakirjaa odotellessa, Omasta kopasta ( blogi ) kaivoin idean kukkaruutuihin. Katsotaan mitä näistä muotoutuu?




Taidan olla haikealla tuulella, kun tykkään pellavan väristä. Yleensä lankani ovat olleet värikkäämpiä, mutta viimeaikaiset, lähes kaikki työt, jotain pellavan, harmaan tai valkoisen sävyjä.

Nallelangasta 5 mm koukulla.

Yhdestä kerästä tuli liki 9 ruutua. Onkohan Eiffel-tornininsinöörillä ollut sakset mallina?

Virkkaa, virkkaa, kyllä sitä lankaa riittää..
Hyv on yllä, hyv on alla

Työ jäi hyllylle pariksi kuukaudeksi, kun en oikein saanut villatakista mieleiseni mukaiseksi. Kaula-aukko oli liian suuri ja tämä liivi näyttäis enempi 70-lukulaiselta. Miksi en saa päivitettyä töitäni tälle vuosituhannelle?

Onneksi Virpi olikin taas ideoinut kukista tehdyn bonzon! Otin pyöröpuikot esiin ja aloin väsätä villapaitaan helmaa. Silmukoita en laskenut, muutoin kun viimeisen tilkun kohdalla katsoin, että puikolle jäi neljällä jaollinen määrä, eli menee oikein nurin tasan seuraavallakin kierroksella.

Älä läikytä kahvia työn tässä vaiheessa. Joo, joo pesin jo!

Kauluksen tein neljällä puikolla. Puiset puikot on lämpöisemmät käsille.

Mun innokkain fanikin..

... väsähti
Minäkin väsähdin. Työ jäi hihoja vaille pitkäksi.. pitkäksi.. tosi pitkäksi aikaa koppaan.. En osaa tehdä hihoja!

Kesälomalla on aikaa ottaa keskeneräiset työt esiin ja otin tämänkin kopasta. Jospa kokeilisin kerran vielä tehdä hihat. Taidan tehdä lyhyet..

Onnistui ja vieläpä ekalla!
 Hihojen alarivissä on kolme ruutua, ylärivissä yksi keskellä ja puolikkaat reunoilla. Hihansuuhun keräsin joka toisen silmukan ja tein joustinneuletta saman verran kuin helmaan.

Valmis, vai onko? No ainakin oli nurin päin...

No nyt on oikein päin ja tässä itse tohelokin!
Puserosta tuli hieman reilu. Voisi olla yhden rivin kapeampikin, mutta saa nyt kelvata noin, koska olen ottanut helmaan ja kaulukseen aloitussilmukat ruuduista. Pitäisi purkaa ne ensin. Eli jos teette, niin kannattaa tehdä ne erikseen ja kiinnittää loppuvaiheessa, niin pystyy kutistamaan/lisäämään kuvioita tarpeen mukaan. Hihoja saatan joku päivä pidentää, mutta tänään paistaa aurinko, niin käsitöihin en koske.



Punaista mökkiä en omista, mutta perunamaa on sitäkin rakkaampi.

Vielä on vajaa viikko aikaa lomailla. Olen parina päivänä käynyt pyörällä Hollolan kirkon rannassa aamukahvilla. Toivottavasti on sen verran poutapilvistä, että vielä pääsen sinne tälläkin viikolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti