keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Koppa tyhjäksi ympyräkukkamattoja

Loppiainen tuntui jo loputtomalta, kun yritin saada tehtyä mattoja trikookuteesta, jota oli kaapin päällä korillinen muutosta saakka ja siitäkin alkaa olla vuosi..

Onneksi taas Virpi Siiran ideat inspiroivat työn alkuun. Olen tehnyt tästä samasta kuteesta jo aiemmin kaksi mattoa ja purkanut ja nyt taas uusi yritys. Tällä kukkaympyrällä trikookudekkin näytti siedettävältä vaikka kuteessa tuntui olevan solmujakin joka 10 metrin välein vähintään ja leveys vaihteli ajoittain niin paljon, että piti leikata kudetta ohuemmaksi ja väliin taas pelkäsi, että kestääkö kude ohuimmissa kohdissa? En suosittele kyseistä tuotetta..



Kissat rakastaa piiloutua trikoisen maton alle. Ehkäpä sen sähköisyyden vuoksi. Kaikki irtokarvat jää siihen. Trikookude voisi olla hyvä pölynpyyhkeenä!


Ensin tein kolme saman kokoista. Sitten kilautin ystävälle ja kysyin tarvisiko hän mattoa wc:hen tai muualle ja minkä kokoisia? Toinen 60 ja toinen 100 cm. Okei..

Tästä jatketaan..

Kude ei riittänyt, joten purkasin (vai purin kielinerot hoi?) ensimmäistä mattoa ja jatkoin viimeistä, kuten hölmölässä on tapana.. Sain kuitenkin kolmannen valmiiksi, mutta tietty ensimmäisen kude ei riittänyt täyttä viimeistä pylväsrivistöä, joten taas pur..n ja tein viimeisen rivin nerokkaasti puolipylväillä ja kuten näette..

Ympyrä sulkeutui!
Kudetta jäi vain 20 cm roskiin, kun päättelin työn. Loppu loppiainen hyvin. Matot ovat 99, 62 ja 48 cm halkaisijoiltaan ja kympin koukku tekovälineenä. Yritän puistella karvat pois..

Jaa teinkö näitä koko päivän? No en ihan.. Sulatin myös pakastimen ja kävin juosten kaupassa. Ei tullut hiki. Vaivaiset -20 C on pakkasta meidän kulmilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti