sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Pikkukumparesukat ja kuivakukkia Suomi 100- kukkia jo 60 koossa

Sade - Hyvä syy kääriytyä sohvan nurkkaan kutomaan!

Kumparesukkasessio jatkuu. Tällä kertaa hieman pienemmillä silmukkamäärillä pienemmät sukat. Nimesin ne pikkukumparesukiksi. Joku heti kysyi löytyykö tolla nimihaulla Googlesta? Eipä taitanut löytyä, niin laitan ohjeen tähän.

2 oikein, 2 nurin (4 riviä)
4 riviä oikein
2 nurin, 2 oikein (4 riviä)
4 riviä oikein

Sateella syntyy sukkia






















Tämä postaus on jäänyt luonnosvaiheeseen, koska piti tehdä useampi kuivakukkatyö, mutta en ole ennättänyt. Laitan tämän pois to do-listalta. Yksi työ vähemmän.. huh!

Siirrytään vähän aurinkoisempiin kuviin. Viime kesänä ei saanut kuivakukkia kasvamaan hyvin. Niistä sain vain pieneen koriin asetelman. En erityisemmin pitänyt näiden kukkien väristä. No ehkä pääsiäisen tienoilla joo, mutta taitavat joutaa pois, kun sain uusia tilalle.


Keväällä kylvin vaalenapunaisia ja valkoisia Rusoikikukkia ja tänä kesänä ne innostuivat kukkimaan tosi hyvin.








Olen kuivannut kukkia useaan otteeseen ja miettinyt, mihin kaikkeen niitä voisi käyttää?



Kukansidontakurssilla opin, että vihreä kukkasieni on tuoreille kukille veteen ja harmaa kuivakukille. Kukkasieniä, joihin kukat asetellaan voi ostaa kukkakaupoista. Ne ovat halpoja. Omat kukkasienet löysin muistaakseni jostain marketista Tallinnasta, Tokmannilta tai Hollolan käsityötukku Charlotasta.

Kukkasieniä voi käyttää vain kerran, niin että kukat pysyvät siinä kunnolla ja tuoreet kukat pystyvät imemään vihreästä sienestä kosteutta. Siksi kannattaa miettiä, mihin kohtaan kukkia painelee. Vihreää kukkasientä liotetaan ensin ja kukat asetellaan vasta sitten, kun on lionnut jonkin aikaa. Vihreään sieneen voi lisätä kosteutta kukka-asetelmaan, jos se ei ole välillä kuivahtanut. Asetelmissa kannattaa peitellä sienet kokonaan näkyvistä lehdillä, sammaleilla, foliolla, kukilla tai miten nyt peitättekään. Mikään ei ole tylsemmän näköistä, kuin vaivalla tehty kaunis asetelma, jonka alta loistaa kukkasieni.

Leikkasin O-kirjainten kohtaan kukkasienet ja pistelin kukat läpi. Leikkelin pitkät varret pätkiksi ja ensimmäinen työ oli tässä.




Maanantaina alkoivat opinnot. Ihanaa, että sain jotain tekemistä tämän työttömyysjakson jälkeen. Muutakin kuin omia harrastuksia. Kyllähän nämäkin mukavia ovat, mutta tavallista arkirutiinia viikkoon kaipasin. Viikonlopun odotusta, opiskelukavereiden ja opettajien kanssa ajatusten vaihtoa ja työharjoittelujaksoja.



Opiskelu alkoi mukavissa merkeissä. Kiersimme Karirannassa Lanupuistoa ja nimesimme patsaat uudelleen ja meillä oli muutakn hauskanpitoa ryhmissä.
























Wellamo-opistoonkin ilmottautuminen alkoi tiistaina. Viittomakieltä haluan opetella edelleen. Ajattelin jatkokurssia, niin saan hyvän tuntuman taas siihenkin. Tänä syksynä tunnit alkavat uudessa Heinsuon koulussa, joka valmistui juuri koulujen alkuun. Myös kukkien sidontaan aion osallistua joulun alla.

No niin ja seuraavat kymmenen kukkaa kehiin niin on jo kasassa 60. Opin, että Koiranputken ja Vuohenputken erottaa toisistaan lehdistä. Olen tiennyt vuohenputken lehdet aiemminkin, mutta sen kukkia olen tienvarsilla luullut aina koiranputkiksi ja että keltainen ei olekkaan hiirenvirna vaan niittynätkelmä. Mukava huomata muistavansa useat paikat, missä olen kuvat ottanut, vaikka kuvassa ei näy kuin kukka.



Leskenlehti
Voikukka




Ulpukka
Kannusruoho






Ketohanhikki
Niittynätkelmä
Nappiruoho
Maitiainen
Vuohenputki
Ruohosipuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti