sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Eiku-huivi



Olen joskus ennenmuinoin ostanut ale-kärrystä kimmaltelevaa Nako metallista polyesterilankaa, kun se vinkkasi silmää ja tarttui mukaan. En ole aiemmin keksinyt, mihin langan käyttäisin? Nyt silmiini osui ihana Eiku-huivi ja toivon, että keräni riittävät siihen. 



Aloitin ensin ohjeen mukaan, mutta olin liian laiska laskemaan kymmeneen, joten purin ja päätin tehdä koko huivin sileänä neuleena. En ole varma, kuuluuko alkuun jäädä nirkko? Annan nirkon olla ja päätän neuloa sen lopussa huomaamattomaksi, jos se ei siihen kuulu. (Ei muuten kuulunut) Kudon ensimmäistä kertaa pyöröpuikoilla. Olisi tän alun varmaan helpommin saanut tehtyä normipuikoilla, kun nää ei tunnu käsissä pysyvän.. Pongahtelee sinne tänne.

Ei muuten kuulunut nirkko niskaan


Vaikka malli on äärettömän yksinkertainen, niin näköjään siihenkin saa tehtyä virheitä, kun yötä myöten kutoo. Nooh, aamulla puran ja teen toiseen kertaan. Vähän epäilyttää, onko tämä riittävän paksua lankaa, jotta tulee tuon suuruinen kuin ohjeessa? Toivottavasti lopputulostakin voi soveltaa.

 



En saa tätä kehystä pois :)







Taitaa olla toinenkin.. Pyhätyö ei kannata :D



Pitsireunuksessakin on useampi virhe. Kuvioni menee siksakkia ja sekaisin. Päättelyohjeen nirkkoreunaa en osannut kutoa, niin otin virkkuukoukun avuksi ja päättelin ja nirkoin sillä.


Lopputuloksen näette alla. Lankaa jäi yhdestä kerästä vieläkin jäljelle. Mitähän tekisin vielä kolmella kerällä? Polyesterimetallilanka ei suoristunut höyrytyksessä samalla lailla kuin villa kostuttaessa. Toivottavasti edes lämmittää kaulaa takin alla. Taidan siirtyä virkkaamaan. Se on vahvempi lajini ja koko ajan tiedän, minkä kokoinen työ on.. tai kutomaan sukkia.




Keskiviikkona presidenttimme Sauli Niinistö poikkesi Hollolan kirjastoaukiolla ennen Lahden MM-kisojen avausta. Säälin miestä, kun oli ilman pipoa. Tuuli vihmoi, ja pakkastakin oli -13, että voi vaan ihmetellä, miten pystyi siinä puhelemaan? 
 


Kisojen avajaisissa oli osa esiintyjistä paljain jaloin ja osa bikineissä. En voi ymmärtää ohjelman tekijää. Miksi ei talvikisoissa ole talvilajien esittelyjä talvivaatteet päällä?!? Kotiin päästyäni lämmitin saunan ja silti koko illan tuntui, ettei kylmä irrota otettaan..

Kisojen avajaisiin presidentti oli sentään onnekseen saanut jo pipon päähänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti