keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vaihteeksi raitasukat ja Olgasukka alulle..

Tein välityönä simppelit raitasukat, joihin laitoin sydänraidan. Opettelin varren alkuun kierrejoustinta ja ihan mukavalta näyttää. Ohje löytyi täältä.  Tarkoitus oli opetella tekemään raita niin, ettei langanvaihto näy ja vaikka tämä ohje näytti äärettömän yksinkertaiselta, niin oma yritys ei tuottanut toivottua tulosta. Raitaan jäi vain yrityksen kohdalle yhden rivin silmukka? En saanut yhtään paremman näköiseksi, joten jätin vaihtokohdan toisen sukan vasempaan ja toisen sukan oikeaan laitaan. Kun laittaa sukat jalkaan, niin että vaihtopuolet jäävät jalan sisäsyrjälle, niin ovat liki huomaamattomia.








Vähän lälläisen väriset,  mutta sain käytettyä kaksi vaalean harmaata kerää loppuun. Yllättäen eksyin Adlibriksen sivuille hamstraamaa uusia lankoja käytettyjen tilalle. Tilasin 6 kerää, kolmea eri sävyä Socklankaa ja pari Novitan huopuvaa villalankaa.


Aloin kutoa Olga-sukkia. Ehkä kerä on tarkoitettu noin 38-39 kokoisiin sukkiin, mihin tulee noin 48 silmukkaa varteen. Olga-sukissa on 56 silmukkaa 3 mm puikoilla ja lanka on seuraavan kerran saman kuvion alussa tuossa kohdassa. Taidan katkaista langan, koska kantapää on niin selkeästi pelkkää ruskeaa ja valkoista, kuten nilkan raitakin.. Joku sanoi, että jos on kaksi kerää, niin alkavat samasta kohtaa. Omat keräni eivät ala. Seuraavat sukat näistä langoista ovat pertsa-perussukat..

Joku ihmetteli fb-ryhmässä, kun solmun jälkeen Sock-lanka ei jatku samasta kohdasta. Siinä selvisi syy, miksi minunkin sukkani kuvio siirtyy noin pitkälle. Langassa oli solmu. Avasin solmun ja jatkoin luullen, että kuviokin jatkuu.. Hohhoijaa! Taidan olla kyllästynyt jo sukkien kutomiseen.. Edellisetkin Olgasukat jäivät vaiheeseen ilman paria..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti