perjantai 3. toukokuuta 2019

Kylmät ilmat palasivat

Kylmät ilmat palasivat. Onneksi löytyi kaapista aiemmin kudotut tumput lämmikkeeksi poitsulle. Ei olisi tarennut muutoin leikkiä tädin luona.

Tumppujen väriä en ollut lainkaan miettinyt. Menivät harmaiksi jo ensimmäisissä leikeissä, vaikka oli ihan kuivaa hiekkaa, millä leikkiä. Onneksi on pesukoneet keksitty ja löytyy tummempiakin lankoja vielä seuraavia varatumppuja varten.

Ostin kotiin vanhan pulpetin, kun halvalla sain. Minulla oli koulussa 1. ja 2. luokalla samanlainen ja myös kotonamme oli joskus muinoin koululta poistettu pulpetti. Ostamani pulpetti näytti melko huonolta ensi katsomalla. Se oli liimattu täyteen pieniä ja isompia tarroja. Tunnin putsauksen ja muutman ruuvin kiinnityksen jälkeen, pulpetti oikin jo ihan kohtalaisessa kunnossa. Vielä vaatii hieman fiksausta.

Joku teeseitseihme ei ole huomannut, että pulpetin etureunassa on kääntyvä kalikka, että kansi pysyy vaakatasossa. Hän on tukkinut tuon vaon, joka kannessa on, jollain omalla listallaan ja kansi on yläviistoon sojottava. Onneksi vain toiselta puolen.

Alkuperäisten pulpettien kannessa on kaksi lovea ja niissä loveissa oli lyhyet kettingit, etteivät lapset paukuta kantta edessä istuvan selkään vahingossa tai tahallaan.

Pulpetin kansi oli vinossa, kun luimme kirjaa tai teimme tehtäviä. Ruokailun ajan kansi nostettiin tuolla laatikon etureunan kalikalla vaakatasoon, ettei lautanen tai lasi tipahda lattialle.

Ihan ensimmäisenä käsityönä teimme 1. luokalla vohvelikankaasta ruokaliinan itsellemme ja sitä piti pitää lounaalla koulussa. Minulla oli punainen, jossa oli valkoinen ja sininen kirjailu.

Hion vähän ja laitan uutta maalia pintaan, niin saan tälle pulpetille arvoisensa jatkoaikaa. Kunhan ensin keksin kivan värin. Laitan kuvan maalatusta pulpetista, kunhan työn siihen pisteeseen asti saan.
Bongasin ekaa kertaa tien laidasta keltavuokon. Googlettamalla varmistin, onko tällaista olemassakaan vai onko joku muu. Ilmeisesti näitä on paria eri lajiakin, kun tämän keltavuokon lehdet ovat pyöreät ja toisissa löytämissäni kuvissa lehdet ovat samanlaiset kuin valkovuokoilla.


Kevät keikkuen tulevi. Toivottavasti lämpenee ilmat!

Sain maalattua ja maalasin myös samalla värillä kissataulun kehyksen, joka oli aiemmin kirkkaan punainen. Olen saanut taulun 5-vuotissynttärilahjaksi mummolta ja papaltani. Ilokseni huomasin, että keskimmäisen kissan rusetti on ihan saman värinen kuin pulpetti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti