torstai 29. joulukuuta 2016

Ikuisuusprojektisukat valmiiksi..?

Tänään kaivoin laatikkoa ja huomasin, että sinne on kertynyt kaikenlaista ja aloitettuja töitäkin oli monia.. Jokaiselle oma selitys, miksi jääneet kesken?




Tummanharmaista junasukista puuttuu vain päättely. Ne sain muuten valmiiksi eilen.

Valkoisen sukan tein valmiiksi, kun ystävä pyysi tekemään sukat ja tein ne ensin. Ystävällä on pieni vauva ja huomasin, että tässä valkoisessa sukassa on sama määrä silmukoita jalkaosassa kuin vauvan sukassa. Onko 2-3 vuotiaan lapsen jalka saman levyinen vai leveämpi? Jätin toisen sukan tekemättä toistaiseksi..

Ruskeankirjavia sukkia aloin kutoa uusilla puikoilla, joissa on metallikärki. Nämä puikot pysyivät hyvin Novitan Aaltolangassa, mutta Step6-aloeveralanka on ilmeisesti sen verran pehmeämpää ja liukkaampaa, että puikot tippuvat herkästi ja kärki haaroittaa lankaa. Kyllästyin ja tein toiset junasukat puupuikoilla.

Vihreän kirjavan sukan toista kappaletta olin tehnyt jo kantapäästä eteenpäin, kun huomasin varren alkupään nostoja olevan yhden vähempi, eli varsi oli paria riviä matalampi. En viitsinyt purkaa sukkaa silloin, vaan aloitin uusien sukkien tekemisen..

Ajattelin tehdä kodittomille lapsille nämä työt loppuun. Pääsisin vähemmällä, koska ovat jo puoliksi valmiita.

Vihreän kirjavissa sukissa oli vain yksi 3,5 mm puikko tallessa. En löytänyt laatikosta kuin kahdeksan 4 mm:n puikkoa ja kasan paperiroskaa. Tulipa laatikkokin siivottua. Neljännestä laatikosta löysin vihdoin 3,5 mm:n puikot ja yhden keskeneräisen sukan. Tämä oli jäänyt kesken, koska kantapään jälkeen varren kuvio ei ollut jatkunutkaan samanlaisena vaan siihen tuli neliö. En osannut nostaa puikoille silmukoita oikein pitsikuvio-osasta..

Joulusiivous jäi emännältä ilmeisesti tekemättä..



Voiko tätä keskeneräisten määrää ymmärtää kukaan muu kuin toinen käsityöläinen? Tai ehkei lähes kaikki heistäkään.. Kaikki työt kuitenkin valmistuu omalla ajallaan, kunhan malttavat odottaa vuoroaan.. Mielessäni pyörivät sanonnat "Tie jonka nimi on myöhemmin, johtaa usein paikkaan nimeltä Ei koskaan" ja "Työn vaikein vaihe on aloittaminen", joten nyt olisi aika jo tehä jotain!

Vihreänkirjavien lanka oli kippuraista, koska oli purettu jo tehdystä sukasta. En ollut laatuun tyytyväinen. Ehkä prässäämällä saan siitä omaa silmää miellyttävämmän. Muut sukat valmistuivat parissa päivässä, vaikka liukkaat puikot olivat edelleen liukkaat ja putoilivat. Valkoisen pienemmän sukan kudoin valmiiksi mutta isomman pitsiversion purin suosiolla. En olisi saanut silmukoita puikoille oikein enkä edes olisi tiennyt missä kohtaa pitsikuvio oli, että olisin voinut jatkaa.






Harmaisiin junasukkiin innostuin tekemään vielä samasta pehmeästä sukkalangasta tumput samalla varrella kuin junasukissa on.

Nyt on taas itsetyytyväisyys huipussaan.
Kaksi 4 mm puikkoa on edelleen kadoksissa, mutta löysin laatikoita siivotessa "muutaman" to do-listalla olevan mallin. Nyt uusien töiden kimppuun!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti