lauantai 24. joulukuuta 2016

Sukkia Venäjän hylätyille lapsille



Naapuri kertoi, että hän on tehnyt vuosia vaatteita Venäjän lapsille, jotka vanhemmat ovat hylänneet. Uusi kuljetus lähtee sinne tammikuun puolessa välissä. Päätin minäkin tehdä muutamat sukat ja katsoa, mitä kaapeista löytyy ylimääräistä.

Jämälangoista, kun tekee, niin jännitys riittää loppuun asti.. Riittääkö lanka? No riitti ja kun purin hiukan, niin sain kudottua vielä yhtä riviä pidemmät junasukat ristiin vahvistetuilla kantapäillä.




Kokoa vastasyntynyt - pari vuotias
Kaapista löytyi valmiina parit sukat isommille lapsille. Toiset noin kokoa 39 ja valepalmikkosukat kokoa 35.




Tein aiemmin yhden Olga-sukan, jonka 2- ja 3-puikolla jatkoin varren kuviota kärkikavennuksiin saakka. Sukasta tuli tosi oudon mallinen lörppä, vaikkakaan se ei jalassa oudota näytä. Nämä jäävät itselle. Tällaisia en kehtaa kenellekkään antaa.. tai sitten puran ja teen varresta eteenpäin normisukan..



Kokeilen seuraavaksi Olgasukan mallia vain sukan varteen ja normaalisti jatkaen sukan kärkeen. Mielestäni varsi on kaunis kellokukan mallinen. Toivottavasti onnistuu saada kauniit sukat. Tein varteen raidan erivärillä ja mielestäni sekin näkyy tosi kauniina siksak-kuviona. Huomasin tehneeni taas oman sovellutuksen Olga-sukille. Kudoin 56 silmukalla, jolloin varresta tuli tiukka ja nilkan kohtaan näköjään kuuluisi 2 oik, 2 nurin kerroksetkin, jotka omista puuttuvat.. Alkuperäinen Olga-sukan malli ja tarina sukille löytyy täältä.

Tuleekohan jämistä kaksi sukkaa?
Näyttää hyvältä! Taitaa jopa jäädä lankaa ylikin..
Seuraavaksi täytyy tehdä jo normipoikien sukkia. Edelliset ovat melko tyttömäisiä. Tässä se jouluaaton ilta vierähtää.


Kävin kaupasta hakemassa keittiön pöydälle tulppaanikimpun ja metsästä siihen puolukanvarpuja ja havuja. Upean amarylliksen sain vielä yllätyksekseni ihanalta asiakkaltamme työpaikalta. Siinä on kuusi upeaa kukkaa. Enempää ei mahtuisikaan!

Rauhallista Joulua! Pitäkää huolta rakkaistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti