perjantai 30. joulukuuta 2016

Vauvan siksak-myssy


Nyt on helppo vauvan hatun malli, pelkkää oikeaa, tuumin. Malli on kudottu raidalliseksi siksi, että rivit on helpompi laskea ja tiedostaa, kumpi puoli työstä kulloinkin on menossa. Päätin kuitenkin tehdä yhdellä langalla ja jotenkin sain tämänkin sössittyä ja annoin työlleni arvosanan 6. Ymmärsin taas entistä kässämaikkaani huomattavasti paremmin. En osannut tehdä levennystä eli nostaa silmukkaa ja neuloa kiertäen oikeaa. Nooh, lanka oli Aaltoa, niin myssystäkään ei tullut symmetrinen väreiltään eri puolilta. Haittaako siis, jos joka toinen suora on erilainen?


Yksi kissa asettui syliin ja toinen saalisti varpaita, niin että jouduin jossain vaiheessa purkamaan useasti, kun en tiennyt pitikö kaventaa vai leventää?


 

T/yö oli jo pitkällä, kun yllättäen hokasin laittaa hakaneulan kohtaan, jossa reunan etenemissuunta vaihtuu. Näin oli helpompi laskea tehtyjä rivejä ja tietää kummalla puolella työtä oli eli pitäisikö kutoa pelkkää oikeaa vai kavennus/levennys -riviä?


Värien vaihtelu on aika silmiinpistävää, varsinkin tuo tumma osa.

 Malli on kiva, jos haluaa laittaa sisälle fleecevuorin, ettei tuuli pääse läpi, niin se on helppo tehdä saman kokoiseksi, kuin myssystäkin tulee ennen ompeluvaihetta.

Hatusta tuli yhtä pieni 4 mm puikoilla kun aiemmin tekemäni Novitan myssy. Todennäköisesti siksak-myssy joustaa enemmän. Omaa silmää miellyttää enemmän Novitan malli ja siihen ei tullut ompelusaumojakaan, mutta tämä voitti helppoudellaan. Päättelin takasauman myssyn ulkopuolelle, muut saumat sisälle. Ehkä tämä on näin kivemman tuntuinen vauvan päähän. Niinhän sen oli tarkoituskin mennä.. Huoh!




Siksak-malli löytyy Lankamaailman sivuilta täältä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti