sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Jouluinen kukansidontakurssi

Hei pitkästä aikaa!

Blogin kirjoitus on jäänyt, kun olen kutonut normisukkia koko syksyn. En ole mitään uutta neulemallia opetellut, niin ei ole ollut erityistä postattavaa. Sukkia olen tänä syksynä kutonut 12 paria ja lisääkin on tulossa..




Eilen oli työpaikan pikkujoulut ja onneksi lähdin sieltä kotiin ajoissa. Tänään heräsin aamulla pirteänä Wellamo-opiston kukansidontakurssille.





 Ensimmäistä perinteistä sidontatyötä teimme yhdeksästä puolille päiville. Vaikka työ on kokoonsa nähden vaatimattomin. Kultainen patterituikku näyttää kuvassa melko vaatimattomalta, mutta oli kivan näköinen. Taidan laittaa patterituikun tilalle sinivalkoisen kynttilän itsenäisyyspäivänä.


Tämä oli helpoin ja nopein työ. Mehitähti ruukussaan asetettiin astiaan ja leikattiin sinne lisää sientä ja upotettiin myös edellisestä työstä ylijääneet sienen palaset. Päällys peitettiin sammaleen palalla ja aseteltiin havut ja muut roippeet. Mehikasvia kastellaan seuraavan kerran tammi-helmikuun vaihteessa tai muuten juuret mätänee, eli helppo kasvi, viihtyy itsekseen. Kesällä voi laittaa ulos, niin kasvaa vihreäksi ja värjätty osuus vähenee.

Vielä viimeisenä asettelimme narsisseja puusydämeen kimpuksi. Narsisseissa on aina tuholaismyrkkyä ja käy hengitykseeni. Laitoin kipun kylpyhuoneeseen vaikka kaunishan tuostakin tuli.

Ihan antoisa kurssi. Taitaa se joulu tulla pikkuhiljaa..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti