keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kesäkokkailuja


Lomalla on ihanaa kokkailla! Eilein tein pizzaa. Tänään suurustettua kaaliporkkanakeittoa, joka on minulle se kesän ehdoton. Tai no, ehkä kesäkurpitsasipulichiliseos wokattuna ensimmäisen kerran omista kasveista, saattaa yltää samoihin sfääreihin... Jälkkäriksi riittää tuoreet herneet tai vaikkapa vadelmat pirtelönä.

Jos jotain häiritsee, että kuvat on poikittain, niin neuvokoon minua miten ne saa tällä sivustolla käännettyä? Muutoinkin tämän sivuston kuvapuoli tuottaa hankaluuksia melko lailla. Kuvat hyppivät milloin minnekkin ja tekstejä en saa laitettua toiseen laitaan. Onkohan ongelma yleinen vai vaan ihka omani? En saa lisättyä kuvaa alimmaiseksi tai tiettyyn väliin, vaan se hyppää aina ensimmäiseksi. Laitetaan toiste. Argghh!!!

Kinkkua, punasipulia ja fetaa toisella puolella, ekalla myös tomaatteja, basilikaa ja timjamia
ihan yhtä nopeasti paistui, kuin että ois haettu pizzeriasta ja taatusti parempaa

Hifistellä voi tabascoilla

Tänä kesänä tulee herneitäkin varmaan pari ämpärillistä

Tänään keräsin sangollisen punaisia herukoita. Mehumaija täytyis kaivaa vaan komerosta.. Kuvassa marjat ei vielä ihan kypsiä.

Viinirypäleet voivat paksusti. Ovat jo peukalon pään kokoisia. Näistä pitäis tulla punertavia..

Suurustettu kaaliporkkanakeitto

 Suikaloi puolikas keräkaali, 3 porkkanaa ja sipuli varsineen. Lisää 1/2 l vettä. Anna hautua noin tunti. Lisää 1/2 l maitoa (kermaakin voi lorauttaa 1 dl), 2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen, 25-50g voinokare, suolaa ja valkopippuria, 1 rkl lipstikkaa ja 1 dl persiljaa. Anna kiehua vielä 10 min.

No voihan! Raparperitkin jäi palstalle katki, poikki, pinoon. Jaksaiskohan sitä vielä tänään polkea hakemaan vai ovatkohan jo jollekkin kelvanneet? No en jaksa. Onhan päivä vielä huomennakin...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti