sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Mansikkaista, makeaa mahan täydeltä



Mansikkajäätelö:

Kreikkalaista jugurttia ja mansikoita (aikuisille kermalikööriä ruokalusikallinen) Jäätelökoneeseen ja nautiskelemaan.






Mansikkapirtelö:

Mansikoita, vaniljajäätelöä ja maitoa sauvasekoittimella tasaiseksi. Voilá, niin hyvää, ettei ennättänyt ottaa edes kuvaa, kun jo piti maistaa..

Mansikkakakku:

Lasiin kanamunia, toiseen samankokoiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kolmanteen samankokoiseen lasiin yhtä paljon vehnäjauhoja. 
Vatkaa munat ja sokerit ensin kovaksi vaahdoksi vatkaimella, lisää jauhot joukkoon sihdaten ja lusikalla sekoittaen. 
Voitele ja korppujauhoita vuoka. Paista 175 asteessa. Paistoaika riippuu munien määrästä. 4 munan kakkua pidin uunissa noin 40 minuuttia. Älä avaa uunia paiston aikana, muutoin kakku lätsähtää. Koita neulepuikolla onko kakku kypsä. (Jos taikinaa jää puikkoon kiinni, se on vielä raaka).
Halkaise kakku. Väliin mansikkaa  ja kermavaahtoa samoin päälle. Nam! Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti