lauantai 13. heinäkuuta 2013

Mieletön raparperi chutney

Sikke Sumarin blogista otin ohjeen ja tein kokeeksi puolikkaan:

4 raparperin vartta
1/2 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rapsiöljyä
2 laakerin lehteä
1 rkl sinapin siemeniä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria

suolaa ja mustaa pippuria myllystä

Kuullota sipulit. En katsonut tietenkään ohjetta ja kuullotin voissa, mutta lisäsin pataan vielä rapsiöljyä, ihan vaan siksi, koska ohjeessa luki niin.

Lisää, muut aineet. Sakea savu valtasi talon. Nou hätä, palovaroittimesta on otettu patterit irti. Sekoita, kunnes sokeri sulanut ja anaa hautua ilman kantta 25 minuuttia.

Ohjeessa ei pyydetty sekoittamaan sauvasekoittimella, mutta niin tein ja purkitin. Poistin kuitenkin laakerinlehdet. Tätähän vois syödä ihan sinällään, niin kuin teinkin. Ihan mielettömän HYVÄÄ!!! Suosittelen tekemään jo ekalla kerralla enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti