tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kesäisiä pipoja (3)

Härpäkkä
 Tänä aamuna heräsin 5.30 ja tein puuvillasilkkisen pipon vihdoin valmiiksi. Ruskea 50 g:n lankakerä loppui kesken, niin tein vaalean reunuksen ja nuo härpäkkeet päällä oli kokeilu, osaanko virkata kiekuroita? Ja onnistuihan se. Ensin silmukoita joku hyvä määrä ja seuraavassa kerroksessa ks vain joka toiseen silmukkaan ja kiekura on valmis. Pipo on sovellettu ohjesta, joka löytyy http://lovestitches.blogspot.fi/2011/04/pattern-for-my-ridge-hat-with-brim.html sivulta. Lanka oli sen verran velttoa, että lieriosa olisi pitänyt kovettaa, (halusin piposta pehmeän) joten tein edellistä kuviota muutaman kerroksen enempi.

Messilässä -93 omatekemäni pipot oli in. Kummelit ja Pandora esiintyivät tuolloin siellä. Muistaakseni Renny Harlin ja Geena Davis kiertelivät helikopterilla silloin Suomea. Poikesivatko Messilässä? En muista.

Ystävälle virkkasin muutaman pipon. Toivottavasti tykkää. On paljon vaikeampaa tehdä extempore, "vetäen hatusta -malli" ystävälle, kuin että tekisi muutaman tuntemattomalle, vaikkapa kirpparille myyntiin. Sieltä kukin valitsee vain haluamansa mallit. Onneksi on blogit ja googlettamalla löytyy kuvia, joista saa monenmoisia ideoita.

Alla olevat rällät ovat puuvillalangasta.



Marianneraitaa

Kasaripipo

Kesärällästä puuttu vielä se jokin

ruudullinen rusetti


Nyt on 11 eri väristä Happy Cat pulloa. Suomesta näitä ei enää saa, mutta Virosta löytyi.

Elämä ei ole aina reilu!
Alla olevasta blogista saa vastauksen kysymykseen, mikä on sytomyssy? http://seijasisko.blogspot.fi/2012/04/sytomyssykeraykset-jatkuvat-monella.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti