perjantai 9. elokuuta 2013

Äidin lihapullat ja omat

Tämä sammakko bongattiin iltahämärästä. Asustaa meidän pihamaalla ja popsii kärpäsiä, toivottavasti myös hyttysiä.
Muutama kanttarelli parin tunnin metsäreissulta päätyi pannuun.
Äiti ei tykännyt käryistä ja itse olen malttamaton seisomaan paistinlasta kädessä kääntelemässä lihapullia, kun samaan aikaan kerkiää tehdä muutakin. Molempien lihapullat valmistuvat siis uunissa. Pellilliselle mahtuu vajaa kilo sika-nautaa pullina. Pienet lihapullat kypsyvät nopeammin. Lihapullat voi laittaa liki, koska kutistuvat paistuessaan.

Äidin lihapulliin sekoitan noin 700 g jauhelihaa, 200 g kermaviilipurkin ja yhden pussin ranskalaista sipulikeittoa. Omiini lisään kourallisen suppilovahveroita. Suppilovahverot voi tuoreeltaan pilkkoa tai kuivattuna liottaa  noin 10 minuuttia vedessä ja siivilöidä sekaan.

Paista uunissa 200 asteessa 1/2 tuntia.
Pullat ovat kypsiä sisältä, kun niistä valuva neste on kirkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti