lauantai 3. elokuuta 2013

Kaalilaatikkoa aamutuimaan

Lomalla ja yleensä viikonloppuisin nousen ylös jo kukonlaulun aikaan. Tänään jo 4.30. Ehkä johtuu päikkäireistä tai yksinkertaisesti siitä, että on niin paljon mielekästä tekemistä. Työaamuina nukuttaisi vaikka yhdeksään. Aamulla ei kuitenkaan voi kerrostalossa kopistella tai kopistelevat takaisin.. Tuleekohan valituksia, kun heräävät kuudelta kaalilaatikon tuoksuun?

Edellisenä päivänä jäi kattilaan riisiä ja jääkaapissa köllöttää kaali ja jauhelihaakin on. En paista kaalia, mikä poikkeaa tavallisista ohjeista ja nopeuttaa tekoa huomattavasti. Silti maku on sama, kun laatikkoa malttaa pitää pari tuntia tai pidempään uunissa.

Summamutikka määriä, jos tykkäät lihaisammasta laita enemmän jauhelihaa jne:

keräkaali
sipuli (käytin myös tuoreen sipulin varren),
jauhelihaa 300 g
1,5 dl riisiä keitetty pakkauksen ohjeen mukaan
lihaliemikuutio tai 1 rkl kuivattua lipstikkaa
suolaa ja valkopippuria
2 dl vettä
1 dl siirappia
50 g voita


 Paista jauhelihat ja sipuli. Lisää mausteet. Voit lisätä lihaliemikuution riisin keitinveteen tai kuten minä. Liuotin jauhelihapannuun kuution. Huuhtelin sen lasillisella vettä, jonka kaadoin vuokaan nesteeksi. Uunivuoan saa täyttää kukkuroilleen. Kerroksittain tai järjestyksellä ei väliä. Päälle laitoin siirapit ja voin sulatan mikrossa, niin sen saa kaadettua tasaisesti koko komeuden päälle, voit laittaa voin myös nokareina.


 Jo puolen tunnin 200 asteessa paistamisen jälkeen kaalimäärä on kutistunut puoleen. Sekoita puolen tunnin välein. Toisen sekoituskerran eli tunnin jälkeen laitoin uunin 175 asteeseen, niin pinta ei mustu enää.



Valmista! Vähän puolukkasurvosta sekaan ja ei kun syömään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti