lauantai 17. elokuuta 2013

Kanttarellipekonipiirakaa

kanttarellisatoa

 Tänä vuonna olen käynnyt vain kerran sienimetsällä. Syystä että pakastin hajosi ja kaapista löytyi kuivattuja suppiksia ja muutama kanttarellipurkkikin oli vielä käyttämättä. Piirakan tein entisen työkaverini Anen reseptillä. Siinä ei tarvi vispilää ja voi soveltaa, joten sopii minulle paremmin kuin hyvin!

ja piirakkaa
Piirakan pohja (pellillinen):

6 dl jauhoja, 150g voita, 6 munaa, 2 prk kermaviiliä, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl suolaa
Jauhoihin sekoitetaan leivinjauhe ja voi nyppien joukkoon. Sekoitetaan muut aineet tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperille pellille.

Päällykseksi käy vähän kaikki mitä kaapista löytyy, kuten pizzaankin, tähän laitoin:

noin 3 dl kanttarelleja, 2 punaista sipulia ja paketin pekonia paistettuna.
Päälle koristeeksi persiljaa noin 1 dl

200 C uunissa pidin noin 25 minuuttia. Ihana tuoksu valtaa talon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti