tiistai 27. elokuuta 2013

Huomasin, että haen palstalta satoa, mutta osa kököttää parvekkeella, kunnes ovat valmiita kompostiin.
Näin meinasi käydä tusinalle punajuuriakin. Päätin kuitenkin tänään jäädä kotiin ja tehdä tekemättömille töille jotain. En tiedä voiko punajuuria pakastaa ja kellaria minulla ei ole joten etikkaanhan nämäkin päätyivät.

Osan siivutin ja roiskasin oliiviöljyä ja balsamicoa mausteeksi.
Vaikka puolitin punajuuret, niitä piti keittää reilu tunti, ennen kuin olivat kypsiä.
Onpa ainakin jouluksi jo rosollitarpeita pilkottuna.
Liemi oli vanha tuttu simppeli. Keitin aineita, kunnes sokeri ja suola sulivat nesteeseen ja kaadoin pestyjen, keitettyjen, kuorittujen ja pilkottujen punajuurien päälle purkkeihin.

2 dl etikkaa
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
2 tl sinapin siemeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti