keskiviikko 14. elokuuta 2013

Jättikurpitsan muodon muutos


Suunnitelma, mutta kuinkas kävikään? Nuppi irtosi.
kurpitsa frittata
Katsoin moneen kertaan, etteikö mitään mausteita? On toki hyvää, mutta ehkä valkopippuria kaipaa tai jotain..?


Tyhjältä näytti
liki 10 litraa tuli kuutioita kuitenkin
Kurpitsalaatikosta olisi pitänyt nesteet poistaa, mutta soseutin ja katsoin vasta ohjetta sen jälkeen.. Siirappikaan ei sekoittunut itsestään laatikkoon, varmaan olisi pitänyt sekoittaa jossain vaiheessa. Ehkä maku on kuitenkin kohdillaan!


Raahasin 17,3 kiloisen jätin pyörän tarakalla kotiin. Pyörän toisessa kahvassa oli ämpärillinen karviaisia ja pyöräilykypärä ja toisessa ämpärillinen kesäkurpitsaa ja avomaan kurkkuja. Kesken matkan päätin laittaa kypärän päähäni ja lähteä ajamaan, mutta karviaissanko kippasi maahan, erään taloon sisäänkäynnin kohdalle. Minun oli pidettävä pyörää pystyssä toisella kädellä ja toisella noukittava marjoja ämpäriin. Jos kurpitsa tippuisi, se räjähtäisi tuhanneksi muussiksi. Vainoharhaisena kuvittelin, miten joku saa hyvää matskua you tubeen. Loput marjoista potkin tien sivuun ja jatkoin matkaa kävellen. Noloa! Vihdoin pääsin kotiin.





Selasin nettiä ja Kotikokin sivuilta löyisin ihania kurpitsareseptejä. Kaupasta kävin ostamassa muutaman kauniin purkin ja foliorasioita lisää. Ajatuksissani valmistaa kurpitsahilloa, -laatikkoa ja kurpitsa frittata. Kesäkurpitsaa ja avomaan kurkkuja on pikkelsseinä sen verran, ettei varmaan etikkaliemessä mene enempää meidän taloudessa. Tietenkin teen halloweenlyhdyn kuoresta. Touhun aloitan heti huomenna tai viikonloppuna. Katsotahan, miten jaksan töiden jälkeen? Meinaa ottaa koville ensimmäinen työviikko ilman päivätirsoja. Tässä jo reseptit:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/331478/Kurpitsahillo/?ref=search
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/332544/KurpitsaLaatikko/?ref=searchhttp://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/283199/Kurpitsa%20frittata/?ref=search



kurpitsahilloa ja etikkakurkkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti