torstai 1. elokuuta 2013

Kesäkurpitsapikkelsi

Pärnun uudesta kauppakeskuksesta löysin nämä herkkupurkinkannet

Pari purkinpäällystä. Miksi tein mustia? Hyvä kysymys.

Uusiks menee.. Jotenkin ei silmä vaan totu mustaan näin aurinkoisella säällä.

Kaunista
Tuoksuvaa
Värikylläistä ja herkkua! Huomenna teen purkkeihin vielä pitsihuput. Huomiseen!

Kesäkurpitsakausi alkoi taas ja sitä yleensä riittää ja riittää pakkasiin saakka. Myös ystävien ja työkavereiden tarpeisiin. Sateisena päivänäkin saa värienergiaa mielettömän määrän kokkaamalla näitä ihanuuksia.

Pikkelsini laitoin tällä kertaa mausteliemeen, jonka kiehautin:

2 dl etikkaa
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
2 tl sinapin siemeniä

ja haudutin vielä seuraavia aineita 15 minuuttia

yhden vihreän ja keltaisen kesäkurpitsan pilkottuna
kaksi punasipulia ja yhden kepasipulin pilkottuna
yhden oranssin chilin (maistoin kärjestä ja oli mieto, mutta kun leikkasin ja maistoin uudelleen keskeltä, niin olikin super hot!) Saas nähdä, miten käy pikkelsin? Meneekö veljelle vai kykenenkö ite syömään?

Purkkien pohjalle laitoin viellä yhden oksan tillien kukintoja ja lehtiä, samoin kolme mustan viinimarjapensaan lehteä. Joissain ohjeissa on pippureitakin. Chili oli tajunnan räjäyttävää, niin jätin muut pippurit seuraavaan seokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti