perjantai 16. elokuuta 2013

- K 18 - rommiruukku


Kasvimaalla ei ole synkkää vaikka pilvet toista kertovatkin. En kastunut edes tänään.

Rommiruukun ohje on lapsuuskotini naapurintädiltä. Tällaista tehdään paljon Saksassa. Eräänä juhannuksena hän tarjosi tätä jäätelön kanssa ja viime vuonna päätin vihdoin itse kokeilla. Ohje on simppeli. 1/3 hedelmiä tai marjoja, 1/3 sokeria ja 1/3 brandyä tai rommia (ei tarvi olla kallista, koska maku makeutuu ja muuttuu valmistuessa). Lisää aineita sitä mukaan, kun keräät. Kaikkia ei tarvi kerralla kunhan ainesuhde pysyy samana..

Viime vuotisiin rommiruukkuihin laitoin vadelmia, nektariinia, viinimarjoja ja mansikoita.

Tänä vuonna puna-, valko-, musta- ja viherherukoita sekä keltaisia ja punaisia vadelmia. Luumusato on vielä valmistumatta. Ehkä lisään niitäkin purkkiin myöhemmin.

Pieni pullo riittää isoonkin astiaan.

Kansi kiinni ja tätä sekoitellaan silloin tällöin. Valmista noin kolmen kuukauden päästä. Valmis ruukku on juoman vahvuista ja petollista. Nautitaan jäätelön kera varoen ja maltilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti